Kako topla je ta hladna voda

Navodila za uporabo

 

Dragi, draga…

Pred teboj se nahaja povest o družbi in potovanju skozi prostor in čas. Podarjam ti svojo misel.

Misel je sad domišljije. Uporabi jo.

Povest služi kot pripomoček za razmišljanje izven okvirov, ki so nam vcepljeni s prvim dnem izobraževanja. Želim si, da na zgodbo gledate kot na celoto. Povest ni odvisna od standardnih človeških in s tem omejenih razmišljanj. Pri branju se poskušaj izogniti naučenim stilom prebiranja.

Naučeni smo analitičnega branja. Po navadi se v zgodbah poistovetimo z akterji, izbiramo dobre in slabe, na čas gledamo kot na uro s 60 minutami in se poistovetimo z določenimi deli zgodbe. Pri prebiranju te povesti poskušaj nadgraditi svojo domišljijo in na zgodbo poglej kot na celoto.

Povest je le skica. Sliko naslikaj sam.

Izogni se omejenem pojmovanju časa. V knjigi čas teče drugače in se včasih tudi prekriža. Verjemi v potovanje skozi čas.

Razlaga in zemeljski čas prebiranja sta različna. Torej je čas res relativen.

Ne obremenjuj se z okvirji in dolžino besedila. Namen vsebine je v tem, da ste na trenutke popolnoma izgubljeni in svobodni. Osvobojeni zemeljskih okvirov. Sanjajte o boljšem in sanjajte na glas.

Dovoli si biti svoboden in preberi.

Vsi akterji, zgodba, kraj in čas so izmišljeni.

August 24 / 2020 / 8:00 PM

ZAMENITE MI GLAVO, ZAMENITE MI OČI — 1. del

Events Image

Če bi lahko, bi to naredili že zdavnaj!

Vroča avgustovska noč. V zraku vonj rožmarina, zlizanih avtomobilskih gum in postanega švica.

Ona sedi tam. Tam kot vsak večer in se spominja…

Star, lesen in zlizan šank. Enako bi lahko dejali za natakarja. Zdi se, da je vsak večer na istem mestu, guli isti kozarec in opazuje. V očeh se mu vidi, da se nam smeje, nekje v kotičku njegovih ust to opaziš. Nekdaj verjetno pravi lepotec. Sedaj pa s postavo neredne prehrane, v 80ih – modernih brkov in prepitega obraza – opazuje in guli svoj kozarec. Z enim očesom vedno na preži…

»Kaj boš?« povzdigne glas.